Barcelona |
La consellera d'Educació, Anna Simó, ha rebut aquest dimecres al migdia les primeres propostes del grup d’experts que es va crear arran dels mals resultats de l’informe PISA. L’anomenat Grup Impulsor de Mesures de Millores Educatives, format per divuit persones, li ha entregat un document amb més de 150 propostes. D’aquestes, els experts han assenyalat divuit prioritats que consideren urgents.
Fer un pacte nacional per a la inclusió i l’equitat, prevenir l’abandonament escolar i augmentar les aules d’acollida en són algunes. Però també impulsar l’educació per competències, abaixar les ràtios, ampliar i estabilitzar el personal o potenciar la formació dels docents. Tot plegat, vinculat a una gran demanda: invertir un 6% del PIB en educació.
Els experts han reconegut que cal aprofundir i concretar més aquestes mesures, mentre que la consellera ha dit que cal estudiar-les. "Ara el que necessitem és un temps prudencial per fer l'anàlisi. Hem de veure el seu impacte econòmic, la complexitat de la seva posada en marxa i execució i, fins i tot, el seu encaix normatiu", ha deixat clar Simó.
Tot i això, la titular d'Educació sí que ha promès una cosa: "En un termini de setmanes, poder tenir a punt el compromís 2024-2025, el cost de totes les mesures i la seva calendarització, si és possible".
Cal recordar que el pressupost del Departament d’Educació per al 2024 preveu destinar 50 milions d’euros a desenvolupar les idees d’aquest grup d’experts. Una xifra que ha suscitat queixes entre la comunitat educativa.