Torna l'Aquelarre de Cervera però amb retallades per l'augment de preus
L'Aquelarre de Cervera torna els dies 26, 27 i 28 d'agost "el més normal possible", ha dit la regidora de Festes, Mireia Brandon. Tot i que el pressupost és similar al de l'any 2019 -l'última edició que es va fer amb normalitat- s'han hagut d'aplicar retallades a causa de l'augment de preus, d'entre el 30% i el 40% de mitjana en tarimes, estructures i material pirotècnic.
La popular festa de l'Aquelarre de Cervera arriba a la seva 44a edició els dies 26, 27 i 28 d'agost. L'impacte econòmic de l'Aquelarre per a la ciutat de Cervera és de quasi un milió d'euros, s'hi esperen 30.000 persones durant tot el cap de setmana i es cremaran uns 360 quilos de material pirotècnic. L'Aquelarre donarà el tret de sortida el divendres 26 de juliol amb la Trobada de bèsties de foc, que enguany tindran en comú que totes les participants tenen 2 o 3 caps. El bestiari es plantarà a la plaça Universitat a les 7 de la tarda i a les 11 de la nit començarà la cercavila que anirà fins a la plaça major, amb La Tarasca de Cervera, el Drac de Vilanova i la Geltrú, Drac dels Monjos, Drac de tres cap de Ribes, Drac Hydracus de Jesús i el Carranco Bilando fins a la plaça Major on es faran els balls i lluïments. Teresa Miret, dels Diables de Cervera, ha explicat durant la presentació de la festa, que en aquesta edició cremaran menys pirotècnia a causa de l'augment de preus de la matèria primera però que tornen "amb moltes ganes".
Més mobilitat en l'espectacle central
L'espectacle central de l'edició d'enguany de l'Aquelarre, dirigit pel cerverí Albert Parra -director d'Alea Teatre-, està inspirat en el Ragnarök, la batalla cataclísmica entre les forces del caos i les de l'ordre a la mitologia nòrdica, que acaba amb el món i mata la majoria dels déus i els seus adversaris, donant lloc al naixement d'un nou món. La gran nit de l'Aquelarre serà el dissabte, amb el ritual màgic de la ferotge invocació del Mascle Cabró al nucli antic de Cervera. Serà, com sempre, un espectacle infernal que transformarà la capital de la Segarra en un món de foc i llegenda.
La introducció parteix de l'Encesa de la Universitat de Cervera que obre la festa a les 23 h amb un espectacle amb foc i pirotècnia a la façana de l'edifici històric. A continuació, s'inicia una gran cercavila que arriba fins a Cal Racó i es caracteritza per un correfoc dels Diables de Cervera Carranquers, i per una colla de diables convidada, i una baixada amb les entitats cerverines participants.
Fira del Gran Boc
Ubicada als patis de la Universitat de Cervera el mateix cap de setmana, és una de les fires esotèriques més importants del sud d'Europa, un espai alternatiu durant els dies de la festa. Enguany celebra la seva XXIII edició, dirigida pel cerverí Òscar Celeiro, amb una represa completa de les activitats després de dos anys sense realitzar-se arran de la pandèmia.
Al llarg del cap de setmana es duran a terme un total de 23 activitats, entre conferències, tallers i concerts, fent d'aquesta l'edició amb més oferta de la seva història. Acompanyaran les activitats 85 estands, repartits entre els espais d'artesania, esoterisme, teràpies i alimentació. A més, com a novetat, es promourà un dinar a la plaça Universitat, durant el migdia de dissabte, per tal de mantenir una continuïtat de les activitats fins a la nit.