L’Ajuntament es referma en l’eliminació dels aparcaments gratuïts a Barcelona
La regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona ha parlat avui als micròfons de La Ciutat, amb Mònica Günther.
Des de fa mesos, Barcelona viu una revolució en el mobilitat de la ciutat. L'últim del canvis, ja us l’hem explicat, són les multes que s’imposen als vehicles més contaminats en la Zona de Baixes Emissions. Però, hi ha més revulsius: un dels que ha aixecat més polseguera és l’eliminació de les zones d’aparcament gratuït a la perifèria de Barcelona.
Alguns usuaris han denunciat a les xarxes socials que la grua se’ls ha endut els vehicles estacionats a la Zona Universitària on, fins ara l’aparcament era gratuït, perquè passava a ser de pagament. És un pla, però, que s’estén a d’altres zones de Barcelona: són 10mil places d’aparcament gratuït que passaran a ser d’àrea verda. A banda de la Zona Universitària que hem comentat també afectarà la Vila Olímpica i la Vall d’Hebron. I això ja ha estat criticat per pacients i treballadors de l’hospital.
Una altra de les qüestions que planen és la pacificació del trànsit. Coincidint amb el desconfinament, l'Ajuntament de Barcelona va posar en marxa el programa OBRIM ELS CARRERS, en què es tallava al trànsit el cap de setmana algunes vies importants, com la Via Laietana, Sants-Creu Coberta, el passeig de Sant Joan i el carrer de Pi i Margall. Alguns comerciants, però, reclamen que s’aixequin els talls perquè consideren que són perjudicials pel seu negoci.
I una de les grans qüestions de la mobilitat a Barcelona aquest setembre és sens dubte el transport públic: s’han augmentat les freqüències de pas de metros i autobusos, s’han redoblat els esforços en neteja i desinfecció i es repartirà gel hidroalcòholic a les estacions. Esforços de l’administració municipal per garantir-ne la seguretat.