GENTE VIAJERA CATALUNYA

Catalunya estrena premis de turisme gastronòmic

A ‘Gente viajera Catalunya’ amb Carles Lamelo entrevistem la direcora general de Turisme, Marta Domènech per parlar de la Gala Nacional de l’Enoturisme i la Gastronomia que tindrà lloc al Teatre Nacional de Catalunya el proper 29 de juny.

Carles Lamelo

catalunya | 08.06.2023 13:22

En el decurs d’aquest acte, tindrà lloc el lliurament de la primera edició dels Premis Bite i Mos que pretén reconèixer el paper fonamental dels creadors de continguts digitals del col·lectiu enogastronòmic des de diferents prismes i àmbits: cuiners, fotògrafs, periodistes, viatgers gastronòmics o foodies que fan de la passió per l’enogastronomia el seu modus vivendi o la seva professió en un context global i local. L’objectiu és premiar els creadors que tenen la capacitat de fer que les audiències digitals visibilitzin directament els seus continguts des d’un àmbit tan ampli com sigui possible.

Aquestes són les categories dels premis Bite i Mos:

Categoria Bite

  • BITE honorary award: es pretén premiar una carrera professional molt rellevant en l’àmbit enogastronòmic i que ha contribuït a posar en valor la cultura culinària catalana mitjançant la creació de contingut digital.
  • Best foodie: es pretén premiar la persona que desenvolupi el millor contingut mundial en l’àmbit enogastronòmic.
  • Best winefluencer: es pretén premiar la persona que es consideri més influent mundialment en l’àmbit de la creació de continguts enològics.
  • Best food traveller: es pretén premiar la persona que faci difusió en l’àmbit de la creació de continguts gastronòmics relacionats amb viatges.
La cerimònia tindrà lloc el proper 29 de juny al Teatre Nacional de Catalunya.

Categoria Mos

  • Millor prescriptor/a de la cuina catalana: personatge públic que fa una divulgació més important de la gastronomia catalana en els mitjans digitals.
  • Millor ambaixador: millor creador o creadora de contingut de la gastronomia catalana.
  • Millor prescriptor/a del vi: millor creador o creadora de contingut en l’àmbit enològic català.
  • Millor col·lectiu: millor presència digital d’un col·lectiu relacionat amb l’enogastronomia catalana