Gastronomía

Aberto o prazo para participar no “XI Concurso Gourmet Grupo Cuevas” de Xantar

O obxectivo do certame é promover o uso da castaña tanto na cociña tradicional como na innovadora.

Óscar Gómez

Ourense | 17.10.2023 08:49

Aberto o prazo para participar no “XI Concurso Gourmet Grupo Cuevas” de Xantar | onda cero

O Grupo Cuevas campión un ano máis, e son 11 deles, o Certame Gourmet que se celebra no marco de Xantar, o Salón Internacional de Turismo Gastronómico que terá lugar en Expourense entre os días 2 e 5 de novembro de 2023. O “XI Certame Gourmet Grupo Cuevas” está aberto a todo aquel que queira participar de xeito individual ou colectivo (ata 3 participantes). Seleccionaranse 3 finalistas e elixirase un único gañador que recibirá un vale de compra de 400 euros para canxear nos supermercados Plenus, Aquié ou nos centros Cuevas Cash de toda Galicia e un lote de produtos Cuevas Chef.

O prazo para recibir receitas remata o martes 26 de outubro ás 13.30 horas. e os finalistas prepararán os seus pratos en directo na feira ante un xurado profesional. A entrega de premios terá lugar, como é habitual, durante o acto oficial de clausura de Xantar, o domingo 5 de novembro. Os interesados ​​poden presentar a súa solicitude dirixíndose a Expourense, no teléfono: +34 988 36 60 30 ou no correo electrónico marketing@expourense.org.

Aberto o prazo para participar no “XI Concurso Gourmet Grupo Cuevas” de Xantar | onda cero

Os pratos a elaborar serán de libre elección por parte dos participantes, co requisito imprescindible de utilizar os produtos de Cuevas, entre eles, a castaña, que se poderá utilizar en calquera das súas posibles formas e presentacións (natural, en almíbar, confitada, conxelada). , en nata, puré, etc.) ou baixo calquera fórmula innovadora que o participante considere. Podes consultar toda a gama de produtos dispoñibles na páxina web: https://www.marronglace.com/tienda.php

O obxectivo do XI Certame Gourmet Grupo Cuevas é promover o uso da castaña en todo tipo de cociñas, tanto nas receitas máis tradicionais como nos pratos máis experimentais ou innovadores. A castaña era un froito básico de moitas dietas

Por iso, a través deste certame pretendemos recuperar e redescubrir o papel que xoga na cociña actual. As bases completas pódense consultar en: https://xantar.org/wp-content/uploads/2023/10/basesconcursocuevas23.pdf