La Diputació lidera un projecte europeu per lluitar contra el malbaratament alimentari
La iniciativa, batejada com a 'SOULFOOD', pretén fer arribar els excedents agraris a entitats socials.
La Diputació de Tarragona lidera un projecte europeu que pretén trobar una solució tecnològica al malbaratament alimentari.Durant dos anys, l'ens tarragoní coordinarà aquesta iniciativa social que porta com a nom 'SOULFOOD' i que executarà conjuntament amb quatre socis locals -Redessa i el Centre Social el Roser de Reus, la Fundació Espigoladors i el Clúster TIC Catalunya Sud- i quatre més provinents de Lituània, Romania i Grècia.
Tots ells es reuniran a finals de setmana a Reus per començar a buscar la millor fórmula per fer arribar els excedents agrícoles a entitats socials. La voluntat és que sigui una empresa del territori l'encarregada de desenvolupar la nova eina digital, amb un pressupost de 801.739 euros. "El rol del Clúster TIC serà desenvolupar una eina digital que permeti a les empreses agroalimentàries exposar els seus excedents en una plataforma i que les entitats socials puguin sol·licitar aquests productes", ha detallat el seu gerent, Sergi Novo, qui ha defensat que "la tecnologia jugarà un paper crucial en la lluita contra el malbaratament".
Els objectius del programa seran reduir la pèrdua d'aliments, incrementar la digitalització dels principals agents de la cadena de valor, millorar les xarxes entre productors agroalimentaris i iniciatives socials, així com augmentar la conscienciació entre la ciutadania.