LA BRÚIXOLA, AMB GABRIEL FIGUEREDO

Rafuel: "Ensenyo les receptes de la meva mare i la meva àvia"

El cuiner Rafa Antolín, més conegut com a Rafuel, atén els micròfons de 'La Brúixola' per presentar-nos la recopilació dels seus plats estrella al llibre que edita planeta, "Grandes éxitos de Rafuel"

Gabriel Figueredo

catalunya | 15.12.2023 20:13

Rafuel és influencer gastronòmic i compta amb més d'un milió de seguidors a les xarxes socials, on comparteix receptes de tota mena i recomanacions de bars i restaurants: "Ensenyo les receptes de la meva mare i la meva àvia".

El sobrenom de Rafuel fa referència a la seva professió anterior, la venda de fuel. És el gran de nou germans i, de petit, era l'encarregat d'acompanyar la seva mare a comprar. Explica que després d'anar al mercat sempre tenia algun premi: "Quasi sempre era un bon esmorzar. Jo he esmorzat gambes, angules o un conill a la brasa amb la meva mare".

La inspiració de Rafuel neix a partir d'observar el temps que fa i el dia de la setmana i el mes en què ha d'elaborar la recepta. En funció d'això, decideix quin plat cuinar i compartir a les xarxes. Ell mateix s'encarrega de tot el procés. "Des que dissenyo una recepta fins que la publico, passen unes dues hores i mitja. Jo ho faig tot", reconeix.

El cuiner reflexiona sobre el temps i el paper de la família. Assegura que "el dia té moltes hores. Hem de treballar, però també hem de seure a menjar i parlar amb els nostres".