SOLIDARITAT

Projecte conjunt de la Fundació Jericó i el Banc dels Aliments per reobrir el menjador social de Lleida

El Banc dels Aliments de Lleida i la Fundació Jericó han presentat el menjador, una renovació del menjador social que ja funcionava abans de la pandèmia i que torna a partir de demà dijous amb nous objectius. En parlem a La Ciutat Lleida amb Oriol Berenguer, director del Banc dels Aliments de les comarques de Lleida.

Nuria Mora

Lleida | 30.06.2021 13:49

El menjador social de Lleida, al Centre Històric, reobre aquest dijous 1 de juliol amb 45 àpats diaris, després d'un any tancat per la pandèmia, en què només es cuinava menjar per repartir a famílies vulnerables o confinades. La Fundació Jericó i el Banc dels Aliments volen anar més enllà i reconvertir-lo en un projecte de reinserció social, sostenibilitat mediambiental i comunitat. Així, oferiran atenció personalitzada als usuaris, amb el suport d'una integradora social, així com tallers de malbaratament alimentari adreçats a tots els veïns del barri. La gran part dels àpats del Menjador s'elaboraran amb excedents alimentaris procedents de cadenes i botigues d'alimentació i donacions d'empreses de càtering, escoles i particulars.